Op onze locatie in het Friese Makkum hebben wij drie loodsen, een goed uitgerust werkplaats, een jachthaven en een eigen botenkraan. Ook heeft onze locatie een directe vaarverbinding met het IJsselmeer. Hier kunnen wij allround jachtservices verlenen. Als bouwer van complete jachten hebben wij ervaring met vrijwel alle installaties aan boord.

Onze Services


Jachtinstallaties

Wilt u installaties aan boord moderniseren of aanpassen? Dan kunnen wij u daarbij helpen. Als bouwer van complete jachten hebben wij ervaring met vrijwel alle installaties aan boord. Gebroeders van Enkhuizen staat bekend om overzichtelijke en professionele installaties. Onze ervaring leert dat overzichtelijke, toegankelijke en doordachte installaties resulteren in minder storingen, waardebehoud van uw jacht en bovendien meer vaarplezier.

Jachtbetimmering en refits

Naast het bouwen van complete jachten houdt Gebroeders van Enkhuizen zich ook bezig met het refitten van bestaande jachten. Wij hebben alle faciliteiten in huis om uw jacht aan te passen. Zowel van buiten als van binnen. Op onze werkplaats hebben wij een uitgebreide timmerafdeling welke interieurs opnieuw kan inrichten. Onze timmerafdeling heeft ruime ervaring met zowel moderne als klassieke betimmeringen.

Botenkraan

Wij hebben de beschikking over een botenkraan die tot veertig ton kan liften. Onze kraan heeft een open constructie, waardoor wij uw jacht ook met staande mast aan wal kunnen zetten en verplaatsen. De kraan wordt ingezet voor de winterberging, maar het is ook mogelijk om uw jacht voor kortere periode aan land te zetten voor onderhoudswerkzaamheden. Aanvullend wordt onze kraan ingezet voor inspectie hijsen.

Jachthaven

Onze jachthaven is ruim opgezet en herbergt 35 ligplaatsen. Deze zijn allen voorzien van walstroom. De haven bevindt zich op loopafstand van het gemoedelijke centrum van Makkum. Op onze haven vindt u een prima douche- en toiletgelegenheid. Daarnaast is er een wasserette met wasmachine en droger. Verder is er een oplaadpunt voor elektrische auto’s, gratis WIFI en een AED. Ook zijn passenten welkom.

Winterberging

Uw jacht kan bij ons zowel buiten als in de hal overwinteren. Uiteraard kunnen wij als allround jachtservicebedrijf dan ook de benodigde werkzaamheden uitvoeren. Gedurende het vaarseizoen kunnen we uw jacht ook stallen. Zowel voor korte als voor langere perioden. Als HISWA Certified bedrijf kunnen wij uw jacht door middel van checklists controleren.

Dealerschappen

Voor elk onderdeel van uw jacht gaan wij voor de beste kwaliteit en oplossingen. Door de jaren heen hebben wij dealerschappen opgezet met merken die naar ons idee bij deze filosofie horen. Zo hebben wij als dealer van Mastervolt veel ervaring opgebouwd in de aanleg van elektrische systemen. Daarnaast zijn wij erkend inbouwpunt van Raymarine en hebben wij veel ervaring met NMEA2000-systemen. Verder zijn wij dealer van Yanmar, Vetus en Side-Power.